A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
 • Gancia 970*250
 • Linea 300*300
 • DIVÍZIÓ I-BEN A RAPTORS / Újpest Bulldogs – Békéscsaba Raptors 0-11

  Tesa 640*480

  A csapatok Békéscsabán a Raptors otthonában, a Jamina pályán csaptak össze enyhén szeles, napsütéses idõben. Az elsõ negyedben ismerkedtek az ellenfelek, az izgatottság nyomta rá a bélyegét az elsõ néhány percre, ennek tudható be az is, hogy Bakos Gábor (30), a Raptors futója elejtett egy handoffot, amit késõbb egy TD-vel feledtetett, 6-0. Ez volt a találkozó elsõ, és egyben utolsó touchdownja. Természetesen láthattunk még néhány próbálkozást a pontszerzésre, de nem sikerült megtalálni az end zone-t. A vendégek játéka szétesettnek tûnt.

  A második negyedben elkezdõdött a sárga zászlók parádéja, elsõsorban a hazaiakat büntették a játékvezetõk, a Raptorok fegyelmezetlenek voltak. Beliczay Olivér (79) a csalóka szélben kihagyott egy mezõnygólt, de késõbb ezt pótolta, 9-0. A mérkõzésre kilátogató kb. 300 nézõt a csapatok néhány igazán szép futással szórakoztatták, a bírók pedig fáradhatatlanul dobálták a zászlókat, többnyire a csabaiakat sújtották ítéleteikkel, de valamiért ennek a Bulldogok itták meg a levét, sportszerûtlenkedtek, ami miatt õk is sok yardot vesztettek.

  A 3. negyed az indulatokról szólt, szinte nem volt olyan play, amelyre nem dobtak zászlót a bírók. A csabaiak fölénye egyre nyilvánvalóbbá vált, ebben a játékrészben is láthattunk szép futásokat Bakostól, vagy Ryan Longtól (14), a játékos-edzõtõl, aki irányítóból running back-ké vált.

  Az Újpest a 4. negyedben sem tudott maradandót alkotni, a csabaiak pedig taktikus játékkal igyekezték megtartani a 9 pontos elõnyüket, illetve a Bulldogs end zone-jának közelébe kerülni. A fõvárosiakat belehajszolták egy hibába, az irányítójuk a saját end zone-jukban követett el intentional grounding szabálytalanságot, ami safety-hez vezetett, 11-0. A negyed végén, amikor a Raptors letérdelte volna a hátra lévõ idõt, Czuprik Zoltán fellökte a már térdelõ Krasznai Balázs irányítót. Mivel ez volt Czuprik második személyi hibája, kiállították a mérkõzésrõl.

  Mondhatjuk, hogy a Raptors Békéscsabán sporttörténelmet írt. Fennállásuk óta ez volt az elsõ bajnokság, amiben részt vettek, és elsõ nekifutásra feljutottak a Divízió I-be.

  Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
  Cookie beállítások