A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
 • DigitalPrint 970×250 lakas
 • Köki 300*300
 • NEM LESZ FEJETLENSÉG

  A dolgot a következõképpen magyarázta el: elméletileg, amikor a Szövetség szövetségként mûködik, és egy ügynök ellopja egy másik ügynök ügyfelét, a károsult panaszt nyújthat be a „tolvaj” ellen az NFLPA-nél. Az ilyen esetek általában Roger Kaplan békebíró elé kerülnek, akinek a fogai nem túl élesek (például nem áll jogában a tanúidézés), és az ügynek általában semmi következménye nem lesz. Még egyetlen ügynök sem kapott büntetést a békebírótól, amiért ellopta egy másik ügynök ügyfelét. Soha. Legalábbis azóta nem, amióta 1993-ban felállították ezt a rendszert. És annak ellenére nem történik semmi, hogy az „ügyféllopás” szinte mindennapos az NFL-ben.

  Decertifikáció esetén nincs Szövetség, nincs Kollektív Munkaszerzõdés, nincs békebíró, tehát jöhet a szabad vadászat, igaz? Blank szerint nem. Érvényes CBA esetében az ügynököknek Kaplan színe elõtt kell rendezniük a vitáikat, de mivel most ez a rendszer nem él, a károsultak az állami és szövetségi törvény alapján be is perelhetik az õket megkárosító ügynököt. Így a bíróságon folyhat a pereskedés, ez pedig jóval ijesztõbb folyamat, mint egy „fogatlan” békebíró. Blank így véli: „Nem lesz sok elorzás, ügyféllopás, mert a Szövetség nélkül az ügynökök most valóban pereskedhetnek. Épp a káosz ellentéte fog bekövetkezni.”

  A New York Times a munkaszerzõdés nélküli idõszakot „az erkölcsök próbájának” nevezte, mintha az NFL hirtelen Szodomává és Gomorrává változott volna. Egykor az ügyféllopás volt a munkaszerzõdés hiányának egyik feltételezett következménye, a másik pedig az, hogy rengeteg játékost fognak letartóztatni, és sokan fognak megbukni a drogteszteken. A CBA hiányában az NFL-ben nem hajtanak végre drogteszteket, és a viselkedési szabályzatnak sem kell alávetniük magukat a játékosoknak, és persze visszamenõleg sem kell felelniük ezért az idõszakért. Ennek fényében felmerül a kérdés, mi fog történni, amíg a felek egy új Kollektív Munkaszerzõdés feltételein dolgoznak? Semmi rendellenes. A jól megszokott holtszezon csordogál. A játékosok nem kezdenek hirtelen drogokkal üzletelni, és nem kezdenek el heroinozni, csak mert lejárt a CBA. Nem lesz hirtelen mindenkibõl Pacman Jones.

  Egy veterán játékos a következõt mondta, jó nagy adag szarkazmussal: „Számítsanak rá, hogy ki fogok rabolni egy bankot.” Azok a játékosok, akik el akarnak követni valamilyen gonosztettet, egyébként is meg fogják tenni. A CBA sosem szabott gátat a rossz szándékúaknak. Azonban van egy esemény, amelynek hiánya talán késõbb érezhetõ lesz, ez pedig az újoncoknak minden évben megrendezett szimpózium. Az NFL ezt a rendezvényt tartja az elsõ védvonalnak, amely segít távol tartani a játékosokat a pénzügyi gondoktól, és a törvénnyel való összeütközéstõl. Ha nincs CBA, nincs szimpózium, annak pedig lehetnek hosszú távú következményei. De egyelõre nem lesz káosz. Csak feszültség.

  Forrás: CBS Sports

  Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
  Cookie beállítások