A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Heszperidák 970×550
 • DigitalPrint 970×250 auto
 • acapella 300×300
 • A MEGEGYEZÉS GYÕZTESEI ÉS VESZTESEI

  unisil 970×250

  A vesztesek:

  A 18 mérkõzéses alapszakasz: Márciusban még mindkét fél a 18 összecsapásos szezon pro és kontra érveit tûzte zászlajára, de júliusban már nem kapott jelentõs szerepet a kérdés. 2013-ban lehet egy újabb nagy vitát rendezni a bõvítésrõl…

  Roger Goodell: Nem kétséges, hogy senki nem tudná kenyéradóit, jelen esetben a tulajdonosokat féken tartani. Mégis, a sótlan Goodell szóban, látszat engedményeket sem tett a játékosok felé, hogy megõrizze látszatfüggetlenségét és ezt kitûnõen lehetett érezni a vele szemben táplált indulatokból. A történelem kegyetlen és egy NFL fõbiztost egy féleképpen mér meg: volt e regnálása alatt munkabeszüntetés. A korrektség kedvéért tegyük hozzá, nyilván jelentõs szerepe volt neki is a megegyezésben.

  A régivágású edzõk: jelentõsen csökkentek az edzésszámok a szezon alatt és a holtszezonbeli edzésekbõl is le lett csippentve. A szabályokat megszegõk óriási, elrettentõ bírságot róhatnak ki. „Az egyetlen dolog, amit a játékosok nem kaptak meg, valaki, aki helyettük játszik” – fogalmazott ironikusan egy forrás.

  Elõkelõ helyen draftolt újoncok: Idén már nem kell kapkodnunk a fejünket a rekordfizetések miatt, bár még mindig nem kell elmorzsolni egy könnyet sem az újoncok miatt. Cam Newton négyéves szerzõdése már fele olyan értékes sem lesz, mint tavaly Sam Bradfordé. Az elsõ kör második felének – ha nem is drasztikusan de – csökkeni fog a fizetése.  

  Minden 2011-es újonc: Nehéz egy teljesen új sémát és felfogást rövid idõ alatt elsajátítani edzõi utasítások nélkül. Nehéz dolga lesz Cam Newtonnak vagy Christian Pondernek, hogy megállják a helyüket ill. Versenyképesek legyenek a veteránokkal szemben. Különösen súlyos lesz a hatás a késõbb ill a nem draftolt játékosok esetében, akikkel elõfordulhat, hogy esélyt sem kapnak.

  Draftolatlan játékosok: A draftolatlan játékosok aláírási bónuszát 75,000 dollárban maximalizálták. A leszûkült fizetési skála miatt a játékosok – és ügynökeik – nem tudják eldönteni, hogy melyik csapatok számítanak igazán a szolgálatukra. Az új szabály nem kedvez a Kurt Warner kaliberû rejtett tehetségeknek.

  Ügynökök: A holdout elkerülését célzó intézkedések jelentõs fegyvert vesznek ki a kliensüknek nagyobb fizetésért harcoló játékosügynökök kezébõl.

  Carson Palmer és Donovan McNabb: Mind Palmer, mind McNabb csak névleg tagja mostani csapatának. Mindkettõjüknek menniük kell (menniük kellett volna) de a draft utáni szabadügynökségben már nehezebben szoríthatnak maguknak helyet egy másik csapatban.

  Vincent Jackson: Jackson neve úgy tûnt fel az utóbbi napokban (Logan Mankinsszel egyetemben), mint az a játékos, aki keresztbe tehet a megegyezésnek. Sem neki, sem a Brady kontra NFL per többi résztvevõjének nem tett túl jót, hogy nevük egy ilyen ügy mellett szerepelt, míg a tárgyalások alkalmával nem láttuk õket feltûnni.

  NFL rajongók: A rajongók eddig is tudták de az eset még jobban a fejükbe véste: az NFL üzlet. Üzlet, ahol az õ akaratuk, játékszeretetük nem kaphat teret.

  Mindenki döntse el maga:

  DeMaurice Smith: Annak ellenére ment neki a tulajdonosoknak, hogy jelentõsen kevesebb forrás állt rendelkezésére, mint nekik. Bár a bevétlek elosztásában meg kellett hajoljon az erõsebbeknek de számos apró csatát nyert meg a játékosoknak úgy, hogy nem kell a nevéhez kötni egy csonka szezont, csupán néhány héttel rövidült meg a holtszezon.

  Bár borsot tört a tulajdonosok orra alá megmutatta nekik a játékosok erejét, de azért ne feledjük, hogy õ is részese volt annak, hogy hosszas mosolyszünet után indultak be újra a tárgyalások. És szerepe eltagadhatatlan a szurkolók bizalmának megrendítésében is, amit a felek az NFL leghosszabb lockoutjával okoztak.

  A nyertesek:

  Veterán játékosok: A holtszezon erõsen hiányos volt, ami azt eredményezi, hogy tapasztalatuk segítségével könnyebben maguk alá gyûrik a profik világába még csak botladozó újoncokat, akik nem kapták meg a kellõ felkészítést.

  Az – elsõkörös – újoncok jóval kevesebb fizetést vihetnek haza, a megmaradó pénzt így a veteránok kaphatják majd meg.

  A fizetési küszöb is segíti a mozgalmas szabadügynök-piacot.

  A „szürke tömeg”: Azok a játékosok, akik kívül rekedtek a rivaldafényen többet vihetnek haza, a minimum fizetés 50,000 dollárra emelkedett. Ez az intézkedés közel a játékosok felét érinti!

  A tulajdonosok bankszámlái: Errõl szól a vita igazából. Annak ellenére, hogy a játékosok sok apró sikert könyvelhettek, a döntõ csatát a tulajdonosok nyerték. Ezentúl nagyobb részesedést (~53%)  vihetnek haza a növekvõ bevételeket produkáló üzletágból.

  A kis piaccal rendelkezõ csapatok: Bár a költekezési küszöb bevezetése elsõre hátrányosan érinti õket, de ne feledjük, hogy cserébe a nagy piaccal rendelkezõ csapatok befizetnek a kasszájukba.

  Jeff Saturday és Dominique Foxworth: Jelentõs elismerést vívtak ki maguknak a CBA-ért tett erõfeszítéseikkel

  Arthur Boylan bíró: A végsõ tárgyalások alkalmával ugyan már a hasát sütette vakációján, mégse vitassuk el tõle munkáját. Egy biztos, George Cohennél, a márciusban bevont közvetítõnél nagyobb sikert ért el…

  A Pats tulajdonosa, Robert Kraft: Senki nem tett többet, hogy összefésülje a két fél érdekeit. Tette mindezt felesége betegsége, majd halála árnyékában.

  Forrás: profootballtalk.com

  Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
  Cookie beállítások