A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
oriol 970×550
 • Acapella 970×250
 • hp300x300
 • MIRÕL IS SZÓLT A VITA? – Az új CBA

  Linea 640*480

  A megegyezés hossza: a megegyezés 10 év nyugalmat biztosít a játékosoknak és a tulajdonosoknak és nem kevésbé nekünk. A megegyezésben nincs olyan záradék, amely alapján ki lehetne bármely félnek ugrania a szerzõdésbõl.

  Bevétel megosztás: Valójában errõl szólt a vita. Egy kicsit bonyolult de a lényegét tekintve a játékosok átlagosan legalább 47 százalékát kapják meg a bevételeknek. A régi rendszerben, más számítás alapján ez 50-50% volt.

  A draftolt újoncok: Az újoncok fizetési skálája jelentõs mértékben esett. Ahogy arról nemrég beszámoltunk az idei 1/1, Cam Newton a felét sem keresi majd Sam Bradford fizetésének. Az újoncok szerzõdését négy évre köthetik, egy drága ötödik éves lehetõséggel. A munkaszerzõdésbe a holdoutot megelõzõ intézkedések is bekerültek, de cserébe egyszerûbb lesz a megegyezéseket nyélbe ütni. A késõbbi körökben elkeltekre nincs túl nagy hatással a megegyezés.

  Draftolatlan újoncok: Õk lesznek az elsõk, akik aláírnak a csapatokkal. Várhatóan új aláírási bónusz sapka is bevezetésre kerül

  18 meccses szezon: Amennyire sokat hangoztatott lehetõség volt a hosszabb szezon, annyira nem kapott szerepet a tegnapi megegyezésben. A játékosok hallani sem akartak a lehetõségrõl és a kérdést 2013-ig elhalasztották. Akkor a tulajdonosok újra elõvehetik a témát de a játékosok beleegyezése kell akkor is.

  A bevételek elosztása: A tulajdonosok külön-külön megegyeztek egy új, 10 éves elosztási tervben. Ez a tárgyalás közvetlenül nem érintette a játékoskat, mégis fontos volt a továbblépéshez. Miután a fizetési sapka minimumát – melyet el kell költeni – példátlanul megemelték, szükség volt a kisebb bevételekkel rendelkezõ csapatok „kárpótlására”. A legnagyobb bevételekkel rendelkezõ csapatokra 10%-os adót vetnek ki, melyet a „helyi” bevételekbõl (parkoló, luxusszolgáltatások,- lakosztályok) vonnak el, az ebbõl befolyt összeget kapják meg a „szegényebb” franchise-ok.

  Fizetési sapka: A fizetési sapkát 120.375 millió dollárban állapították meg, mely 6 millióval kevesebb, mint 2009-ben, az utolsó megkötés idõszakában. Fontos, hogy ez nõhet a bevételek tükrében.

  A fizetési sapka rugalmassága: Bár 2009-hez képest csökkent a fizetési plafon, a csapatok azért kaptak mozgáslehetõséget, hogy veteránjaikat megtarthassák. 3 millió dollárt „kölcsön lehet venni” a következõ év fizetési sapkájából, hogy kifizetésre kerüljenek a veteránok. Ugyanezen célra egy teljesítmény alapú összeg is rendelkezésre áll, 3,5 millió dollár értékben. Így akár 126,88 millió dollárral is gazdálkodhat egy alakulta egy adott szezonban. 

  Fizetési küszöb: A játékosok beleegyeztek a relatíve alacsony fizetési plafonba de cserébe megemelték a minimumot, amit a csapatoknak el kell költeniük. A fizetési sapka 99%-át el kell költeni készpénzben, összesen 2011-2012 között. Ezután ez 95%-ra esik vissza. A csapatoknak legkevesebb 89%-át kell elköltenie a plafonnak 2013-2016 és 2017-2020 között. Ez kötelezi az olyan csapatokat, akik évek óta jóval a fizetési sapka alatt költenek, mint a Bucs vagy a Bengals.

  Játékos biztonság: A szezonbeli szereléses edzések mennyisége jelentõsen szabályozva lettek a liga által. Az edzõtábor alatti két, szereléses edzés egy nap ezentúl nem engedélyezett, egy nap csupán egy szereléses és egy szerelés nélküli edzés lehetséges.

  Holtszezon munka: A Szezonon Kívüli Szervezett Csapat Tevékenységek (Organized Team Activities, OTA) 14-rõl 10 napra redukálódnak. A holtszezon programja öt hétre csökken.

  Visszavonult játékosok: a megegyezés 1 milliárd dollárt biztosít a visszavonult játékosok számára. 620 millió dollár bekerül az ún. ‘Örökség Alapba’, mely a 1993 elõtt visszavonult játékosok nyugdíját hivatott növelni.

  Minimum fizetés: a játékosok minimum fizetése 50,000 dollárra emelkedik és ez tovább fog növekedni. Ez jó hír a ligában játszó játékosok majd’ felének.

  Forrás: profootballtalk.com

  Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
  Cookie beállítások